Gør-det-selv tips til at give dit hjem et nyt look

DIY tips

Fem nemme gør-det-selv tips til at pifte din stue op

En opdatering af din stue behøver ikke at kræve en stor investering i tid og penge. Med blot et par enkle gør-det-selv-projekter kan du give dit hjem et nyt og friskt look til samlingsrummet. Her er fem nemme projekter, der kan opfriske din stue. Her er vores nemme gør-det-selv tips:

  1. Mal en accentvæg – En god måde at ændre rummets udseende hurtigt på er at male en væg i en iøjnefaldende farve. Vælg noget dristigt og lyst eller diskret og beroligende afhængigt af den stemning, du ønsker at skabe. Hvis du føler dig virkelig kreativ, kan du bruge stencils eller dekorative maleteknikker som f.eks. kludetæpper eller svampemaling for at give ekstra flair.
  2. Skab et kunstgalleri – Giv dine vægge noget personlighed ved at skabe et kunstgalleri med værker, som du elsker og afspejler din personlige stil. Hold det hele interessant ved at blande forskellige størrelser, former og stilarter af rammer sammen. Hæng dem i forskellige højder for at skabe ekstra visuel interesse.
  3. Skift vinduesbehandlinger ud – Hvis du udskifter eksisterende gardiner eller persienner med nye, kan du forvandle et rum fra trist til fantastisk på ingen tid! Hvis du vil give et dramatisk udtryk, skal du være dristig med mønstrede gardiner eller farverige kapper. Hvis du er på udkig efter noget mere diskret, kan du prøve at installere persienner eller skodder for at opnå en elegant stemning.
  4. Udskift møbler – Frisk dit rum op ved at udskifte gamle møbler med mere moderne møbler, der passer bedre til din indretningsstil. I stedet for at købe helt nye møbler, kan du overveje at shoppe i genbrugsbutikker eller genbrugsforretninger – måske kan du finde nogle skjulte perler der!
  5. Tilbehør – Tilbehør er nøglen, når det kommer til at tilføje de sidste detaljer til ethvert rumdesign, så overse ikke deres betydning! Læg elementer som tæpper, puder, plaider, vaser, lamper, spejle og andre dekorative genstande, der koordineres med rummets farveskema, i lag for at få masser af tekstur og personlighed uden at koste dyrt

Ti tips til at tilføje farve og tekstur til en neutral farvepalet

Ved at tilføje farve og tekstur til en neutral palet kan du nemt give ethvert rum et øjeblikkeligt nyt look – uden at det koster dyrt. Her er ti gør-det-selv tips til at tilføje farve og tekstur til en neutral farvepalet:

  1. Indarbejd dristige mønstre – Mønstre kan tilføre et rum med en neutral farvepalet visuel interesse og dybde. Vælg mønstret stof til gardiner, puder og andre bløde møbler, eller vælg et vægmaleri eller tapet med mønster.
  2. Brug interessante teksturer – Forskellige teksturer trækker opmærksomheden væk fra fraværet af stærke farver. Tilføj tekstur til væggene ved at anvende en struktureret maling eller bruge træpaneler for at give et jordnært look, polstre møbler med fløjl og kunstpelsstoffer eller lægge bunker af forskellige tæpper på gulvene og over møblerne.
  3. Kunstværker – Et enkelt kunstværk på væggen kan øjeblikkeligt løfte stemningen i ethvert rum med sine lyse farver og visuelle appel. Vælg kunstværker med dine yndlingsfarver eller prints for at tilføje subtile antydninger af farve og liv til din boligindretning.
  4. Tilføj planter – Planter puster liv i ethvert rum, især hvis du arbejder med hvide eller beige nuancer! Brug potteplanter (ægte eller kunstige) som centerpieces på hylder og borde, hæng dem på kroge på væggene, eller brug dem som levende vægkunst på vægge malet med tavlemaling – perfekt til at tegne rammer omkring luftplanter!
  5. Inddrag naturlige elementer – Naturlige materialer som træ, sten, marmor og skifer kan give varme til et monokromatisk farveskema, samtidig med at det stadig er neutralt funderet. Brug disse materialer til dekorative accenter som skulpturer, skåle, bakker, vaser osv. samt til holdbare konstruktioner som gulvbelægninger og bordplader i badeværelser og køkkener.
  6. Brug metallics – Metallics som guld, sølv, kobber osv. giver glamour, når de bruges sparsomt på neutrale baggrunde, men de er også alsidige nok til at blive brugt ofte uden at virke malplacerede. Prøv at udskifte skabsknapper med dem i forskellige metalfinishs; udskift bordlamper med spejlede lamper; indfør lejlighedsborde med glasplader; hæng perlespejle på væggen; brug metalarmaturer til belysningsopgaver osv.
  7. Bland dine materialer – Ved at kombinere forskellige materialer giver du et rum dimensionalitet og skaber samtidig differentiering mellem overflader, der måske tidligere har set for ensartede ud – det er godt, hvis du arbejder med én type massivt materiale som f.eks. træ i hele indretningen. Bland naturlige og menneskeskabte materialer som f.eks. læder med uld, marmor med keramiske fliser, glas med beton osv. osv.
  8. Introducer abstrakte former – Abstrakte former giver en interessant baggrund til ethvert opholdsrum, samtidig med at de forbliver inden for de grænser, der er sat af neutrale toner – prøv at bruge geometriske former i rammer omkring spejle; introducer buede møbelsilhuetter som runde sofaer eller ottomaner; topborde med kegleformede lamper; spred hængende mobile kunstværker ud over loftet … mulighederne er virkelig ubegrænsede!
  9. Spil op med accentfarver – Accentfarver er nøglen, når det drejer sig om at introducere lidt kontrast i en overvejende neutral palet uden at få det til at se for travlt eller skurrende ud – prøv at bruge én nuance konsekvent gennem forskellige elementer som f.eks. puder eller ornamenter spredt ud over bogreoler/konsolborde/mantler/etc. Dette vil binde alle disse detaljer harmonisk sammen, samtidig med at der stadig introduceres lidt livlighed i det overordnede design!
  10. Installer stilfulde opbevaringsløsninger – Sidst, men ikke mindst vigtigt er det at tænke på, hvordan du opbevarer rod, når du arbejder inden for et primært afdæmpet designskema – glem heller ikke opbevaringsløsninger! Vælg skabe i interessante former, der passer bedre til din overordnede vision end almindelige rektangulære enheder ville gøre – plus at de giver mere brugbar plads, når de er installeret korrekt!

Sådan ompolstrer du møbler på et budget

At ombetrække møbler er en effektiv måde at give dem et nyt, friskt udseende på, samtidig med at du holder dig inden for budgettet. Det er også et nemt og sjovt gør-det-selv-projekt, der kan udføres i nogle få enkle trin.

Det første skridt er at vælge det stof, du ønsker at bruge til ompolstringsprojektet. Dette afhænger af dine personlige præferencer og stilen på det møbel, som du arbejder med. Overvej faktorer som farve, tekstur, holdbarhed og pris, når du vælger dit stof. Når du har valgt dit stof, skal du måle det op i forhold til, hvor meget dækning du har brug for til møblet.

Det næste skridt er at fjerne al den eksisterende polstring fra møblet. Det gør du ved at bruge en flad skruetrækker eller en kniv til forsigtigt at fjerne hæfteklammer eller hæfteklammer, der holder stoffet på plads. Pas på, at du ikke beskadiger nogen del af møblets ramme eller indvendige strukturer, når du fjerner disse dele.

Når al den gamle polstring er blevet fjernet, kan du begynde at lægge det nye stof på møblet. Begynd med at påføre klæbespray eller lim på strategiske steder på bagsiden af dit nye stof og tryk det derefter fast ned mod det øverste lag skum eller polstring nedenunder. Brug en hæftepistol eller hæfteklammer til at fastgøre det på plads efterhånden, så det hele bliver siddende, mens arbejdet skrider frem.

Det sidste trin er at geninstallere alle komponenter såsom knapper, tufting, sømhoveder og andre detaljer på dit nyligt ompolstrede møbel, hvis det er relevant. Hvis de ikke allerede er inkluderet i hver enkelt komponent, skal du købe det rette beslag (f.eks. skruer), så de sidder sikkert på plads, når de genfastgøres til den underliggende rammestruktur. Når alle komponenter er blevet fastgjort sikkert på plads og kontrolleret for nøjagtighed, kan du nyde dit nyligt forvandlede møbel!

Kreative måder at udnytte vægplads på

Vægplads er en fantastisk mulighed for at være kreativ og give et rum lidt ekstra karakter. Der er mange måder at udnytte vægplads på med det rette tilbehør, møbler og kunstværker.

En idé er at tilføje hylder, kasser eller skabe for at skabe ekstra opbevaringsplads og samtidig udnytte de lodrette overflader bedst muligt. Væghængte hylder kan bruges i alle rum, lige fra stuen, hvor de kan udstille bøger og nipsgenstande, til køkkenet, hvor krydderier, olier og andre ingredienser kan opbevares inden for rækkevidde. Cubbies er en fantastisk måde at udnytte vægpladsen på, hvis du ikke har brug for meget opbevaring, men ønsker at tilføje noget interesse. Skabe kan bruges i soveværelset til tøj eller sengetøj eller i ethvert andet område af hjemmet, hvor der er brug for mere organiseret opbevaring.

Vægdekorationer er en fantastisk måde at tilføje mere farve og personlighed på uden at optage værdifuld gulvplads. Uanset om det er et statement-stykke som et stort blomsterdekal eller flere små decals, der spreder sig over en hel væg, er der helt sikkert noget derude, der passer til din stil og designfornemmelse. Det er også muligt at lave tilpassede vægdekorationer med familiefotos eller meningsfulde ord eller citater – det kan være en helt unik tilføjelse!

En anden mulighed er at hænge kunstværker op på væggene, f.eks. malerier, fotografier eller prints. Det vigtigste her er at vælge kunstværker, der afspejler din personlige stil, så de passer til resten af indretningen i dit hjem. Prøv desuden at kombinere flere kunstværker på én væg for at få et endnu større udtryk – det kan være ved at bruge forskellige størrelser og teksturer af rammer samt varierende højder og arrangementer, når du hænger dem op!

Endelig må du ikke glemme spejle! Spejle hjælper med at bringe naturligt lys ind i mørkere rum, samtidig med at de tilføjer visuel interesse, når de placeres strategisk på tværs af væggene i forskellige højder – dette vil skabe en iøjnefaldende effekt og samtidig få rummene til at føles større, end de faktisk er!

Velgørende organisationer, der tager imod møbeldonationer

Gør-det-selv tips til dig der vil af med de gamle møde: Doner dem væk. Der er mange velgørende organisationer i Danmark, som tager imod møbeldonationer, f.eks. Dansk Røde Kors, Møbelbank Danmark og Dansk Røde Kors Genbrug. Dansk Røde Kors tager imod møbler og andre husholdningsartikler til deres genbrugsbutikker, hvor overskuddet går til humanitære hjælpeaktiviteter. Møbelbank Danmark er en organisation, der indsamler genbrugsmøbler fra privatpersoner og virksomheder og uddeler dem til mennesker i nød. De donerede møbler kontrolleres for kvalitet, inden de uddeles til familier i nød. Dansk Røde Kors Genbrug tager også imod donationer af brugte møbler og tilbyder sociale tjenester som f.eks. jobtræningsprogrammer og uddannelsesressourcer. Desuden tilbyder de en afhentningsservice, hvor de kommer ud til dig for at hente dine donerede genstande. Alle disse organisationer stræber efter at gøre en forskel i livet for de mindre heldige ved at give dem basale fornødenheder som møbler.

Ideer til at skabe et udendørs opholdsområde på et budget

Det behøver ikke at være dyrt eller kompliceret at indrette et udendørs siddeområde på et budget. Med blot nogle få små ændringer kan du skabe et behageligt og indbydende rum, som din familie og dine venner vil elske.

Start med at definere det område, du vil bruge til siddeområde med møbler som f.eks. stole, bænke eller sofaer. Du kan finde masser af billige muligheder i genbrugsbutikker, på loppemarkeder, på loppemarkeder og endda online. Hvis du har nogle grundlæggende tømrerfærdigheder, kan du også bygge dine egne møbler af træpaller eller genbrugsmaterialer – det kan være med til at spare penge og give rummet et unikt udseende.

At tilføje hynder til møblerne er en nem måde at gøre dem mere komfortable og indbydende på. Vælg farver, der passer til din eksisterende indretning, eller gå efter dristige mønstre for at give dem et personligt præg. Udendørs puder er også gode til at tilføje komfort uden at optage for meget plads – de findes i alle former og størrelser, så der er helt sikkert noget, der passer til din stil.

Når det kommer til belysning af rummet, er solcellelys både overkommelige og miljøvenlige. De findes i forskellige stilarter fra moderne lanterner til klassiske snorelys – de tilføjer en hyggelig atmosfære, uanset hvilken type du vælger! Du kan endda hænge papirlanterner op fra træer eller på vægge for at give dem lidt ekstra flair.

Endelig må du ikke glemme planterne! Ved at tilføje grønt vil du tilføje farve og liv til rummet og samtidig få det til at føles mere forbundet med naturen. Overvej at placere potteplanter rundt om siddepladserne eller anlægge en urtehave i et hjørne – de vil helt sikkert bringe glæde hver gang du sætter dig ned!

Hvis du kunne lide vores nemme gør-det-selv tips, så kig også på disse tilbud: